למה יותר קשה לי להרדם בקיץ?

אין מה להגיד, ישראלים אוהבים את הקיץ! אבטיח קר, שמש, ים ובילויים בלילות חמימים הופכים את התקופה הזאת לחגיגה של ממש. לצד היתרונות הרבים, דבר אחד הופך מורכב יותר דווקא עכשיו: להירדם. אם גם לכם קשה יותר להרדם בקיץ, אתם ממש לא לבד. הנה שש סיבות שעלולות להשפיע על שנת הלילה שלכם בקיץ וגם כמה טיפים כדי לחזור לישון בשלווה. 
  • טמפרטורות גבוהות
  • הטמפרטורה המומלצת עבור רוב המבוגרים לשינה היא 18-19 מעלות. בקיץ הישראלי יש לילות שמגיעים גם ל30 מעלות ויותר. הגוף שמורגל לקרר את עצמו מעט לפני שעת השינה עלול להרגיש יותר עירני ולהקשות עלינו להרדם. גם שמיכה חמה מדי עלולה לגרום לנו להזיע במהלך הלילה, להתעורר ולפגום בשינה שלנו. 
  • פחות פעילות גופנית
  • עבור חלקנו הקיץ דווקא מעודד פעילות גופנית ומעורר חשק לצאת יותר החוצה; אבל אחרים מתקשים לצאת מהבית, לעזוב את המזגן ולהתעמל כשהשמש לוהטת. פעילות גופנית סדירה משפרת משמעותית את שנת הלילה שלנו ומרגילה אותנו לרמה מסוימת של עייפות. לפיכך שינוי בדפוסי הפעילות הגופנית עלול להשפיע גם כן על השינה.
  • יותר שעות אור
  • בקיץ הימים ארוכים יותר ושעות החושך מתקצרות. לאור ולחושך השפעה מכרעת על דפוסי השינה שלנו ואנו עלולים להרגיש צורך להשאר ערים עד יותר מאוחר פשוט משום שהשמש עוד לא שקעה. לשמחתנו היום הרבה יותר קל להחשיך את הבית גם כשקרני השמש עוד חודרות מהחלון. פשוט סגרו את התריסים או הווילונות ואל תשכחו לכבות גם את האורות של מכשירי החשמל. 
  • התייבשות
  • בייחוד בימים של עומס חום (שמתרחשים לא מעט במדינה שלנו), אנחנו חשופים לסכנת התייבשות. לפעמים זו התייבשות קלה המתבטאת רק בכאב ראש או חולשה ולא בטוח שנהיה מודעים לכך שהתייבשנו. כמובן שיכולה להיות לזה השפעה מכרעת על טיב השינה שלנו והיכולת להירדם. התייבשות היא לא בדיחה וחשוב להקפיד על שתיית מים מספקת ושהייה בצל.
  • יותר אלכוהול וארוחות לילה
  • אחד הדברים הכיפיים בקיץ זה שיש יותר בילויים, אירועים וזמן עם חברים, אבל זה גם עלול לגרום לנו לצרוך יותר אלכוהול ולאכול בשעות מאוחרות יותר וקרובות לשעת השינה. הכל בסדר, זה הגיוני וחלילה אין צורך להרגיש אשמה על בילויים וחגיגות. רק תשימו לב שזה עלול להקשות על ההירדמות ואולי כדאי לרווח מעט בין בילוי לבילוי. 
  • שינויים בשגרת החיים
  • סיבה נוספת שעלולה להקשות עליכם להירדם בקיץ היא שינויים בשגרת היומיום. כל עונה שחולפת משפיעה על ההתנהגות שלנו, על ההרגלים שלנו ועל השגרה היומיומית. כשהדברים הללו מצטברים אחד אחרי השני, זה עלול ליצור שינויים גם בשעות הלילה. מומלץ לשמור על רוטינת לילה קבועה ושעות יחסית קבועות לשינה ולקימה. 
    שנסכם?
    קודם כל ולפני הכל שימו לב שנוח לכם במיטה. על גורמים כמו חום ואור לא תמיד יש לכם שליטה, אז כדי להתמקד באלו שכן. בחרו במצעים נוחים ונעימים מבדים שלא מעודדים הזעה, בכרית תומכת ובשמיכה קלילה. זה כבר יעשה הבדל גדול. תדאגו לייצר אווירה של שינה קצת לפני שאתם רוצים להרדם. עמעמו את האורות, סגרו את הווילונות וקררו מעט את חדר השינה בעזרת מזגן או מאוורר. בשעה שלפני השינה נסו להרגיע גם את הגוף. אתם יכולים לקרוא ספר, לתרגל מדיטציה או לשוחח עם בני הבית. כמו כן, השתדלו להמנע ממסכים. במיוחד בתקופת הקיץ תהיו ערים לצריכת הקפאין והאלכוהול שלכם והשתדלו להקדים את כוס הקפה האחרונה כך שלא תהיה צמודה מדי לשעת השינה. במקביל - שימו לב שאתם שותים מספיק מים ולא נחשפים באופן לא מבוקר לשמש על מנת למנוע התייבשות. מאחלים לכם לילה חמים וחלומות מתוקים!