איך תתחילו את 2022 מאושרים יותר? תיפטרו מחפצים
סדר הוא גם חגיגה. טקס פרידה מיוחד מדברים שעומדים לצאת מהבית ולפנות מקום לדברים שמתאימים יותר עבורנו נכון לעכשיו.
שיטת קון-מארי שפותחה על ידי מארי קונדו, יועצת סדר וארגון וסופרת יפנית, היא בעצם מדריך לאימוץ גישה שמאפשרת לסדר להתקיים בקלות ולהפוך אנשים למסודרים ומאושרים יותר.
סדר בשיטת קון מארי כרוכה רק בשתי פעולות - הראשונה, לזרוק והשניה, להחליט איפה ואיך לאחסן.
איך מחליטים מה לזרוק?
על פי קריטריון אחד ויחיד: כשהחפץ שכבר לא מצית שמחה בלבכם, ולאו דווקא כשהוא כבר לא שימושי, שבור או פג תוקף.
באיזה סדר זורקים?
על פי קטגוריות ולא על פי מיקום. הקטגוריות לפי מארי מופיעות בסדר שקשור למידת הקלות שבה אנחנו מקבלים את ההחלטה. מומלץ להתחיל עם הקטגוריות הקלות יותר וכשכישורי קבלת ההחלטות שלנו ישתפרו נוכל להתעמת עם פריטים רגישים יותר. הסדר המומלץ הוא: בגדים, מצעים ומגבות, ספרים, מסמכים, שונות (איפור, גאדג'טים, תרופות, כבלים וכו'), ריהוט ולבסוף מזכרות וחפצים בעלי ערך סנטימנטלי.
חלק מהותי מהשיטה הוא לקבל החלטות לבד. אסור להראות לחברים או בני המשפחה מה זורקים, אסור להתייעץ, אסור להיגרר למחשבות על בזבוז אלא להתמקד במטרה שהחפץ ממלא או מילא בחייכם ואיך הוא גורם לכם להרגיש. אסור באיסור חמור להוריד חפץ לדרג ב׳, או במילים אחרות, להחליט שמתמשים בו רק בבית או בסיטואציות ״לא חשובות״. מארי ממליצה להיפרד מהחפצים במילות חיבה "תודה שלימדת אותי מה לא מתאים לי" או "תודה על כל מה שעשית בשבילי".
לפי מארי, בלגן חיצוני מסיח את דעתנו מהמקור האמיתי של האי-סדר כיוון שיצירת הבלגן הוא רק רפלקס שמסיט את תשומת לבנו מלב הבעיה. כשהבית והחדרים בו ריקים מחפצים שאינם מעוררים בנו שמחה אנו מפנים מקום אמיתי לדייק את החיים שלנו ומאפשרים לסביבה שלנו לתמוך בשינויים שחלים בנו ובמי שאנו עכשיו. ברגע שתחוו את איכות החיים בבית מסודר באמת, היא מבטיחה, תרגישו שהעולם מלא אור ושלווה ולא תידרדרו שוב לחיים של בלגן.
אותנו שיכנעת מארי, הלכנו לסדר ולפנות מקום.
עקבתם אחרי מארי, פיניתם את כל מה שלא משרת אתכם יותר ואתם מרגישים שאתם צריכים כרית חדשה, מצעים או אפילו מיטה? כנסו לחנות והזמינו את הפריטים שיציתו לכם שמחה בלב.